W środę, 27 kwietnia, w restauracji Atelier Amaro spełniło się marzenie 12-letniego Filipa, podopiecznego bydgoskiego oddziału Fundacji Mam Marzenie. Chłopiec pragnął spotkać się z Wojciechem Modestem Amaro i podejrzeć pracę kucharzy restauracji, która jako pierwsza w Polsce otrzymała gwiazdkę Michelin.
Podczas spotkania Filip i Wojciech Modest Amaro rozmawiali na wiele tematów, m.in. o kuchni, ale także o horrorach. Podczas wizyty w restauracji, chłopiec miał okazję również podglądać pracę kucharzy. Na pożegnanie Filip dostał pięknie zapakowane na wynos pieczywo z popiołem z siana, które szczególnie mu zasmakowało.
O Fundacji Mam Marzenie
Misją Fundacji Mam Marzenie jest spełnianie marzeń dzieci w wieku 3-18 lat, cierpiących na choroby zagrażające ich życiu. Przez swoją działalność fundacja chce dostarczać chorym dzieciom i ich rodzinom niezapomnianych wrażeń, które pozwolą choć na chwilę zapomnieć o cierpieniu, wniosą w ich życie radość, siłę do walki z chorobą i nadzieję na przyszłość.
Fundacja Mam Marzenie powstała w Krakowie 14 czerwca 2003 roku jako niezależna i samodzielna organizacja, skupiająca wyłącznie wolontariuszy.
Fundacja rozpoczęła działalność w lutym 2004 r. w Krakowie, Warszawie i w Poznaniu. Od 2007 roku działa już na terenie całej Polski i obecnie posiada 16 oddziałów: Białystok, Bydgoszcz, Gorzów Wielkopolski, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łódź, Olsztyn, Opole, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa i Wrocław.
Od początku działalności aż do dziś wolontariusze Fundacji Mam Marzenie spełnili w sumie ponad 6 500 marzeń chorych dzieci.
Źródło: Fundacja Mam Marzenie