Przeglądarka Internet Explorer, której używasz, uniemożliwia skorzystanie z większości funkcji portalu ngo.pl.
Aby mieć dostęp do wszystkich funkcji portalu ngo.pl, zmień przeglądarkę na inną (np. Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge).
Publicystyka
PRimavera zapobiega marnotrawieniu żywności po eventach
Monika Krusiewicz, PRimavera PRamp;Events
Firma PRimavera PR&Events specjalizująca się w organizacji „green eventów” i tworzeniu „zielonego PR”, chcąc zapobiec nadmiernemu marnotrawieniu żywności, jaka zostaje po imprezach, rozpoczęła współpracę z Bankiem Żywności SOS.
– Zleceniodawca imprezy będzie mógł po jej zakończeniu, za naszym pośrednictwem przekazać żywność potrzebującej placówce wskazanej przez Bank Żywności SOS. Warunkiem niezbędnym pisemna zgoda firmy zlecającej event oraz dostarczyciela cateringu na imprezę (firmę cateringową lub obiekt, w którym odbyło się wydarzenie) – mówi Monika Krusiewicz, właścicielka firmy PRimavera PR&Events. – Za granicą takie praktyki stosowane są od lat. Przekazanie żywności jest proste, a żywność całkowicie bezpieczna o ile odebrana jest i przekazana w odpowiednim czasie – dodaje Monika Krusiewicz.
Co roku na świecie 1/3 dobrej żywności zostaje zmarnowana. W Polsce ponad 2, 5 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. Bieda najczęściej spotykana jest wśród dzieci, rodzin wielodzietnych, osób bezrobotnych, niepełnosprawnych, słabo wykształconych i rolników. Dobra wola zleceniodawców eventów oraz hotelarzy może przyczynić się zatem do poprawy sytuacji najuboższych w najbliższej okolicy.
Źródło: PRimavera PRamp;Events
Ten tekst został nadesłany do portalu. Redakcja ngo.pl nie jest jego autorem.
Teksty opublikowane na portalu prezentują wyłącznie poglądy ich Autorów i Autorek i nie należy ich utożsamiać z poglądami redakcji. Podobnie opinie, komentarze wyrażane w publikowanych artykułach nie odzwierciedlają poglądów redakcji i wydawcy, a mają charakter informacyjny.